ATELIER ROB VREESWIJK

Architectuur, Interieur en Meubel

DE-20-DAGEN-GALERY

Op 1 januari 2014 is DE-20-DAGEN-GALERY opgericht en is een ‘venster’ voor iedereen die creativiteit, vakmanschap of authenticiteit wil tonen. Dit venster van 1,3 x 4,5 m² groot bevindt zich in de etalage op de Waldeck Pyrmontkade 29 in Den Haag. De spelregels zijn als volgt:
1.    heb je iets bijzonders maar wat vooral van ‘jezelf’ is en wilt tonen aan de fysieke buitenwereld
2.    mail een verzoek naar atelierrobvreeswijk@versatel.nl met een omschrijving van het ten-toon-te-stellen
3.    je krijgt antwoord wanneer De-20-Dagen-Galerie beschikbaar voor je is
4.    kom je ten-toon-te-stellen brengen en weer ophalen op de afgesproken 21e dag
5.    er wordt een 'affiche' voor in de etalage gemaakt en je wordt opgenomen op deze pagina
6.    de kosten zijn 1 euro per dag en 15% van de verkoopprijs bij verkoopNu in DE-20-DAGEN-GALERY:

004 :QUINTEN MES          volubilis 
Volubilis: [Latijn]
1. snel of gemakkelijk draaiend
2. zich wentelend, voortrollend
3. gemakkelijk kronkelend

Volubilis: romeinse nederzetting uit de 3e eeuw voor Chr. in het noorden van het huidige Marokko.
Volubilis: een fietskar!

Deze fietskar is gebouwd op een oud frame van een kinderfietskar gevonden bij het vuil. Om gewicht te besparen is gebruik gemaakt van 9mm plaatmateriaal, massief essenhout en buigbeuken. Het geheel is 3x afgelakt met een transparante lak. Totale gewicht is ongeveer 38 kilo. Scharnierende kap blijft openstaan zonder hulpmiddelen.Twee drukcilinders zorgen dat de kar afgesloten kan worden en dat de kap niet open kan springen tijdens het fietsen. De achterwand kan eruit geschoven worden om bijvoorbeeld langere voorwerpen te vervoeren.

Ontwerp & bouw: Quinten Mes. Voor meer informatie of bezichtiging: telnr. 06-20085239.
   

003 :
ZINA EDANY, ARCHITECTURE EN DESIGN          een overzicht van haar werk in maquettes 
Zina Al Edany studeerde Architectuur aan de Universiteit van Bagdad en de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. In Nederland werkte zij bij diverse architectenbureaus waaronder Rein Geurtsen partners- Rotterdam en Praag, Architectuurstudio Herman Hertzberger- Amsterdam, Inbo architecten- Rotterdam en KOW architectuur en stedenbouw- den haag. Sinds 2011 heeft zij als zelfstandig architect haar eigen bureau gespecialiseerd in architectuur, interieur, stedenbouw en meubels. Het bureau is in Den Haag gevestigd en werkt zelfstandig of in samenwerking met andere deskundigen aan diverse opgaven.
- Mijn werk gaat verder dan de Haagse en de Nederlandse grens.
- Mijn werk varieert tussen het ontwerp van wieg tot stad  (en alles wat ertussen ligt).
- Mijn werk is analytisch, creatief en onverwacht, vanuit de bekende, vaste kaders.
- Mijn werk ontstaat in samenwerking met de opdrachtgever en gebruikers, met inpassing van technische en duurzame mogelijkheden
- Mijn werk is helder, functioneel en heeft een eigen identiteit.
- Mijn werk laat alles toe, alles is te maken en niks is onmogelijk,  wanneer je de vraag en de essentie erachter begrijpt.002 :GROEILAMP          Quick-Design® van Atelier Rob Vreeswijk     € 195,= 
De Groeilamp is eigenlijk een assemblage van 2 onderdelen. Een schijnbaar zinloos product uit China; de 3-weg fitting en de oer-gloeilamp. Deze 2 zijn te combineren tot een lamp naar eigen wens. De grootte, de vorm en de lichtbehoefte is aan te passen met de uitbreidingsset. Vandaar de naam gRoeilamp.

     


001 :MERRY CHRISTMAS          een installatie van Atelier Rob Vreeswijk en Barbera Juffermans     € 145,=
Ondanks de economische crisis willen we toch een gezellige kerst. En eindelijk komen die lang bewaarde oude kerstbomen van pas....... De opbrengst van deze installatie zalovergemaakt worden naar 'Stichting Vrienden Van Pater Peeters' (met cbf-certificaat) uit Ulvenhout, een stichting die landbouw en veeteelt, werkscholen waar ambacht wordt onderricht en medische-, sociale- en pastorale diensten verzorgt in Kananga; een onderontwikkeld gebied in de Democratische Republiek van Congo, daar waar ze bijna geen kerst kennen en al helemaal geen gezellige.