ATELIER ROB VREESWIJK
Architectuur, Interieur en Meubel
Een Tandartsenpraktijk in Rijswijk
Een Tandartsenpraktijk in Rijswijk
Deze opdracht bestond eigenlijk uit twee opdrachten.

Opdracht 1: onderzoek of de bestaande praktijk aan de Haagweg in Rijswijk uitgebreid kan worden met extra behandelkamers. De oplossing hier was om in de overgrote tuin een losse halfverdiepte uitbreiding te maken en de bestaande behandelkamer om te bouwen. Vanaf de wacht-ruimte en de receptie, beiden direct aan de straatzijde, loopt een 'ader' waaraan de verschillende behandelkamers, de sanitaire ruimten en 'de groene kamers' (de tuinen) liggen. Het eindpunt van deze ader is een vergezicht op een kunstwerk (een kunstgebit ?).
schets impressie van de uitbreiding in de tuin


schets-doorsnede van de uitbreiding
Opdracht 2: onderzoek of in een lege driehoekige bedrijfs-ruimte aan de Generaal Eisenhouwerplein in Rijswijk een nieuwe praktijk kan worden gemaakt. Door hier een tussen-vloer in te bouwen konden de gevraagde behandelkamers achter een transparant scherm worden ingepast. Een dubbelhoge wachtruimte behoudt de ruimtelijkheid van het stedenbouwkundig gevormde bouwblok. De aannemer moet nog steeds beginnen.
opdrachtgever; Enne van Ham